Δήμαρχος

giannopoylos

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1946 στο Νευροκόπι Δράμας, από τον Απόστολο και την Μαρία Γιαννοπούλου, το γένος Χατζηκωνσταντίνου.

Το 1965 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, απ’ όπου αποφοίτησε το 1969 ως Ανθυπολοχαγός Μηχανικού. Είναι απόφοιτος επίσης της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Στρατού, της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής Ανάλυσης Πληροφοριών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), ως Διοικητής Μηχανικού στην Κύπρο και στα Νησιά του Αιγαίου και ως Διευθυντής της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών του Γ.Ε.ΕΘ.Α. με τον βαθμό του Υποστράτηγου, θέση την οποία κατείχε ως το 2002. Ως Αντισυνταγματάρχης βραβεύτηκε για το έργο του στην Τουρκία (1987-1991), ως Αντιστράτηγος (2002-2005) τοποθετήθηκε επικεφαλής του Κλάδου Ολυμπιακών Αγώνων του Γ.Ε.ΕΘ.Α., και είχε την ευθύνη Σχεδίασης-Οργάνωσης και Εκτέλεσης των επιχειρήσεων ασφαλείας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα (2004) για τις ένοπλες δυνάμεις.

Έχει τιμηθεί με τις διακρίσεις:
Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής
Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος
Μετάλλιο στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως
Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής
Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ Τάξεως
Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α’ Τάξεως.

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων:
«Γεωγραφική-Ιστορική-Νομική Κατάσταση των Νήσων-Νησίδων και Βραχονησίδων του Αιγίου και η ακολουθούμενη πολιτική.» (Αύγουστος 1997)
«Ιδιοκτησιακό καθεστώς Νήσων – Το θεμελιώδες πρόβλημα στο Αιγαίο (Τουρκικές θέσεις).» (Μάιος 1998)

Τον Οκτώβριο του 2006 έθεσε πρώτη φορά υποψηφιότητα για Δήμαρχος και εξελέγη στον Καποδιστριακό Δήμο Κάτω Νευροκοπίου.

Είναι παντρεμένος με την Δήμητρα Γιαννοπούλου, το γένος Δημητρακάκου, με την οποία έχουν αποκτήσει μία κόρη, την Μαρία.